Watersnoodwoning Heiningen-Moerdijk

fietstocht Watersnoodroute Moerdijk

Fietstocht Watersnoodroute Moerdijk

De Watersnoodfiets- en wandelroute is tot stand gekomen in samenwerking met de gastheren van het Museum Watersnoodwoning Heijningen-Moerdijk en het Nationaal Vlasserij-Suikermuseum. Daarnaast komt u tijdens de route nog langs de gastheren van Waterpoort, De Prullenkast en Fort de Hel.

Deze route laat u kennismaken met de geschiedenis van de watersnoodramp in 1953 in de westhoek van de Provincie Noord-Brabant, het gebied gelegen tussen de Mark-Dintel en het Hollands Diep. Op 1 februari 1953 voltrok zich hier een ramp, waarbij ruim 10% van de Heijningse bevolking verdronk. In totaal zijn in de gemeente Moerdijk 103 slachtoffers gevallen. Aan de hand van oud fotomateriaal dat is opgenomen in de folder krijgt u onderweg een indruk van wat er allemaal in het gebied heeft plaatsgevonden. Daarnaast treft u op een aantal locaties herdenkingspanelen aan.

De route kan vooraf worden gedownload via onderstaande link en is gratis te verkrijgen bij de Gastheren langs de route. Daar kun je ook halt houden voor een bezichtiging, een verhaal en eventueel een drankje.

fietsroute watersnoodroute moerdijk